De eisen die onze omgeving dagelijks aan ons stelt zijn groot. We zijn tegenwoordig 24 uur per dag bereikbaar, we zijn actief via allerlei social media en balans tussen werk en privé blijkt steeds lastiger te worden. De drukte van het dagelijkse leven neemt toe en we willen veel ballen tegelijk in de lucht houden. Het resultaat is dat we langdurig stress kunnen ervaren.

Ons lichaam is er op gebouwd stress te ervaren en  kortdurend  inspanning te leveren. Maar ons lichaam heeft ook hersteltijd nodig.  Wanneer er teveel inspanning is en te weinig hersteltijd, kan chronische stress ontstaan. Hierdoor kunnen lichaam en geest uit balans raken.

Wij – Evelien en Margriet – willen graag preventief bijdragen aan gezondheid. De balans tussen inspanning en ontspanning vinden, zodat je chronische stress vóór bent. Zonder de verantwoording naar anderen, zowel privé als op het werk, te verliezen. Daarom organiseren wij een workshop in de natuur! Je gaat aan de slag bij stadstuinderij “BuitenLeeft”. Stil bezig zijn zorgt voor mentale rust dat uiteindelijk ook effect heeft op je lichaam. Daarna wandelen we naar de kudde paarden. 

Paarden ervaren ook stressmomenten, maar zijn vanuit hun natuurlijk instinct in staat om deze stress ook weer los te laten. Onze paarden kunnen 24 uur per dag voldoen aan hun natuurlijke behoefte. Een paard dat geremd wordt in deze natuurlijke behoefte zal zichzelf anders gedragen en anders voelen, waardoor er bij hen ook lichamelijke of mentale problemen kunnen ontstaan. We nemen je mee in de leefwijze van onze paarden en geven je inzichten hoe jij de balans tussen in- en ontspanning kunt vinden. Wat is jouw behoefte en hoe past die binnen de drukte van het dagelijks leven!

Wil jij buiten aan de slag?
Meld je hieronder aan voor deze workshop.

 

Datum: 30 maart 2018
Tijd: 09.30 – 16.30 uur
Kosten: € 95,- p.p. (inclusief koffie, thee en biologische lunch)
Locatie: Stadstuinderij BuitenLeeft en Stal aan ’t Verlaat. Beide liggen in natuurgebied het Bieslandse bos nabij Delft (routebeschrijving volgt per email)
Trainers:

Evelien Olyslagers

Gedragsdeskundige en paardencoach

Margriet Knospe

Natuurcoach